Què és el Massatge Infantil?

El Massatge Infantil és una tècnica subtil, tendra i  agradable que, mitjançant l’estimulació tàctil, ens permet comunicar-nos d’una forma intensa amb el món corporal i emocional del nadó. És l’art de la comunicació a través de les mirades, els somriures, el contacte, les paraules, el joc, que ens apropen a cada nadó tan únic.                                                                               
El tacte és un poderós mitjà pel desenvolupament fisiològic, psicològic i emocional del nen. És un nutrient que no beneficia només al nadó, sinó també als pares i mares i/o cuidadors, estimulant i enfortint els vincles afectius i l’escolta mútua.
Hem de ser conscients de que el nen no es nodreix només de menjar, necessita fonamentalment amor, afecte i atenció que li proporcionin una seguretat i una acollida emocional per poder créixer de manera més harmònica.
 “Alimentar al nen? Sí, és clar, però no solament de llet. L’heu d’agafar en braços. L’heu d’acaronar, gronxar-lo i fer-li massatges. Li heu de parlar a la pell, parlar-li a la seva esquena que té set i gana. Tanta com la seva panxa”.
 -Frédérick Leboyer-

 

3

BENEFICIS DEL MASSATGE INFANTIL
En trets generals, el Massatge Infantil afavorirà un creixement més equilibrat en tots els àmbits del nen, li proporcionarà beneficis a nivell fisiològic, sensorial, d’equilibri i de vincle afectiu. Més enllà encara, els beneficis arribaran on les fibres sensibles del sistema emocional són estimulades i enfortides per poder crear un marc de confiança, seguretat i acceptació emocional.
   • Entre altres coses, aconseguirem:
 – Afavorir una millor qualitat de vida dels nous nadons i dels seus pares i/o cuidadors, dintre de la societat en la que vivim.
– Afavorir mitjançant el tacte i la veu la creació i enfortiment dels vincles afectius entre els nadons i els seus pares i/o cuidadors.
 – Ajudar a crear petits-grans canvis d’actitud, estimulant l’escolta de les necessitats del nen i l’atenció més adequada.
 – Crear nens i individus més segurs, comunicatius, receptius i més sans a nivell físic, psicològic i emocional.

 

  • Alguns dels beneficis del Massatge Infantil són:
 – Millora el sistema immunològic.
 – Tonifica i enforteix els músculs.
 – Millora l’adaptació i incentiva la intel·ligència.
 – Relaxa i ajuda a descansar millor, redueix el nivell d’estrès.
 – Ajuda a eliminar els problemes de gasos.
 – Estimula el sistema nerviós.
 – Ajuda a que els nadons augmentin de pes.
 – etc.